Om man tittar i kalendern bör det vara sol och bud på bad vid det här laget, men högtrycken får man leta efter på annat håll. Förslagsvis på närmaste resebyrå, SMHI:s klagomålsavdelning, eller helt enkelt på ABE Partners kontor där det alltid är full fart! Vi har till och med varit så upptagna att det helt enkelt inte funnits tid att summera april och maj separat utan vi klumpar ihop dem till en vårklump med domän- och varumärkesrelaterade godsaker!

  • Vi började med att titta lite närmare på kontroverserna kring den nya toppdomänen .sucks som finns till bara för att ställa till det. När man har med tillställare att göra bör man därför inte bli så förvånad när saker blir tillställda även i det egna samarbetet, något som ICANN tydligen inte tänkt på.
  • Den köpsugne kommer nu få chansen att införskaffa jättekorta domännamn under .se. Nya auktioner lovar enteckens-domäner. Merparten av bokstäverna är dock blockerade då de tidigare användes som länsbokstäver men vissa finns kvar, tillsammans med siffrorna. Skynda er att lägga ett bud!
  • Två tjänster som efterfrågats allt mer är Premium-DNS och DNSSEC. Premium-DNS är en väldigt robust lösning för DNS som garanterar 100 % upptid vilket kan vara kritiskt för viktiga sidor. DNSSEC ser till att besökaren verkligen hamnar på rätt sida. Genom vår premium-DNS-tjänst får ni tillgång till båda dessa tjänster!
  • Mer om .sucks. Registryt bakom den nya smutskastningsdomänen, upplever själva att de blivit kränkta av ICANN. De vill dessutom inte att någon ska få registrera deras företagsnamn under den nya toppdomänen. Hmmm, en dubbelmoral och en lättkränkthet som gör dem till värdiga kandidater i valfritt enfrågeparti i Sverige?
  • Vi berättar om att bedragarna nu hittat nya jaktmarker bland varumärkesregistreringar. Som många känner till, förlängs inte varumärken per automatik på samma vis som domäner, utan här gäller det att själv vara på alerten eller arbeta med ett vaksamt ombud för att inte riskera att tappa sina rättigheter. Detta är något som alltså tveksamma aktörer nu profiterar på.
  • Därefter kastar vi ett öga på segdragna piratjakten där en viss svensk torrentsida haft en huvudroll. Bästa sättet att förhindra denna verksamhet är enligt tingsrätten och hovrätten att beslagta domännamnet. Björnbusarna i Kalle Anka hade ju omöjligen kunnat fortsätta begå brott om någon bara kommit på att riva loss siffrorna från deras tröjor och låsa in dessa i ett kassavalv.

Där har vi alltså en stor del av våren, praktiskt paketerad i punktform. Vi håller tummarna för att detta blidkat i alla fall någon domänintresserad vädergud, och att molnen och regnet till slut retirerar. Oavsett nivån i regnmätaren kommer vi oförtrutet jobba på för att erbjuda både gamla och nya kunder de bästa tjänsterna för era behov.

ABE Partners – Ert domänparaply i regnrusket!