Efter en sommar som bjudit på skiftande väder, om man med skiftande menar mestadels regn, är vi sedan några veckor åter på banan och laddade för nya uppdrag. Vi har rivstartat höstterminen på alla fronter och ser fram emot en väldigt händelserik och hektisk höst.

På domännamnsfronten händer det som bekant alltid saker och något som vi noterat är det stora tappet bland de nya toppdomänerna. Från en toppnotering på dryga 29 miljoner registreringar i april ligger nu det totala antalet registrerade domäner på ungefär 23 miljoner. Olyckskorparna kanske vill använda detta för att skjuta hela programmet i sank, men vi ser det som en naturlig reaktion på alla de ”gratis-registreringar” och kampanjer som de olika toppdomänerna haft. Under dessa kampanjer registrerades stora antal domäner varav givetvis inte alla förlängs när priserna återgår till det normala. Som vanligt uppmanar vi våra kunder att se de nya toppdomänerna som en möjlighet istället för en nödvändighet.

Den svenska toppdomänen .se växer dock så det knakar. Se ökar sin marknadsandel hos svenska företag medan .nu minskar en aning. Vi tycker oss kunna skönja samma mönster i flera länder vilket stärker oss i våra rekommendationer att landsdomänerna alltid ska vara hörnstenen i en domännamnsstrategi.

Under våren och försommaren körde vi en informationskampanj angående den nya dataskyddsförordningen och vikten av SSL vilket innebär att flertalet av våra kunder nu kan erbjuda sina besökare en säker vistelse. Om ni fortfarande är osäkra på vad ni behöver är det som vanligt bara att kontakta oss.

Det får avsluta denna summering och även kicka igång hösten på allvar. Vi ser fram emot att hjälpa både gamla och nya kunder med alla frågor som rör domännamn, varumärken och bevakningslösningar!

Men först; Trevlig helg!