Ytterligare ett år börjar närma sig sitt slut och vi vill tacka alla kunder och leverantörer för ett gott samarbete. Vi har fått vara delaktiga i många intressanta projekt där vi tillsammans med våra kunder utvecklat och effektiviserat domännamnshanteringen. Vi hoppas att ni liksom vi uppskattar vårt samarbete!

Under 2016 har många intressanta saker hänt både hos oss men även på marknaden. Vi har lanserat en Anycast-lösning för DNS vilket ger en helt annan nivå av driftsäkerhet och trygghet. Trafiken lastbalanseras mellan många olika fysiska DNS:er vilket gör att systemet blir mycket mindre sårbart. Anycast-lösningen ingår nu i vårt standarderbjudande och det krävs inga åtgärder från er som kunder för att kunna dra fördel av detta.

Utrullningen av de nya toppdomänerna börjar närma sig slutspurten och vi kan konstatera att vår analys av användandet visade sig vara korrekt än så länge. Vårt råd om att se dessa som en möjlighet snarare än en nödvändighet står således kvar. Genom en smart strategi för de nya toppdomänerna kan ni få värdefull länkkraft till era sidor, vilket gör att presumtiva kunder kommer att ha enklare att hitta er via sökmotorer. Kontakta oss om ni vill veta mer om hur ni kan dra fördel av denna möjlighet.

Ökat antal kunder ställer givetvis ökade krav på att leverera en fortsatt högklassig service. Vi har därför förstärkt vårt manskap under hösten med Thobias Franzén som är anställd som projektledare och webb-ansvarig. Thobias kompetens inom webb och sökmotorsanalys kommer komma väl till pass och vi ser fram emot att få dela med oss av hans kunskaper på ett eller annat vis under 2017!

Slutligen vill vi givetvis passa på att önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år, och vi ser redan fram emot att även under nästa år kunna bistå er med nödvändig och värdeskapande assistans i ert internet- och varumärkesarbete!

Juliga och nyåriga hälsningar

ABE Partners