Så har vi kommit en bra bit in på juli och våren har fått lämna plats för sommaren. Vi på ABE Partners kämpar oförtrutet på, för domänerna sover som bekant aldrig. Många av våra kunder har redan bytt ut kontorsstolar mot solstolar, kaffekoppar mot glasstrutar och slipsar mot kepsar, och även om vi ämnar göra detsamma har vi sett till att kontoret alltid är bemannat, så oavsett om du vill registrera utrotaallamygg.nu eller fetastekräftskivan.se så kan vi assistera dig!

Nåväl, åter till arbetet. Även om solen bankar på dörren har det hänt saker i domänvärlden som är relevanta att känna till. En stor aktör har drabbats av DNS-fel vilket aktualiserar frågan om att se över sin DNS-lösning. Vi på ABE Partners har som vi tidigare berättat en Anycast-lösning där trafiken fördelas mellan 22 datacenters på olika platser i världen, så oavsett om en eller flera enskilda maskiner går ner kommer DNS:erna fortsätta att svara och kunderna kommer att komma fram till era hemsidor.

”Vanlig” media har i flera artiklar lyft upp frågan kring bristande kryptering på hemsidor, vilket är en brinnande aktuell fråga för alla företag som ligger i startgroparna för att förbereda sig för den nya dataskyddsförordningen 2018. ABE Partners hjälper er gärna med en analys och förslag på lämpligt SSL-certifikat baserat på era behov. Självfallet tar vi även hand om beställningen och projektledningen av installationen.

Utrullningen av de nya toppdomänerna fortsätter, och i dags dato finns ca 27 miljoner domäner registrerade under alla dessa nya toppdomäner. XYZ behåller ledartröjan med ca 5,5 miljoner registreringar och totalt 30 stycken toppdomäner har fler än 100.000 registreringar. Vi har sagt det förut och vi återkommer till det hela tiden, se dessa nya toppdomäner som en möjlighet snarare än en nödvändighet. Fokus bör även under kommande år ligga på de redan etablerade toppdomänerna. Innan vi ser en beteendeförändring hos de vanliga internetanvändarna är det här man bör lägga sin kraft.

Med denna lilla sammanfattning vill vi hälsa alla våra kunder; gamla, nya och kommande, en alldeles förträfflig sommar som innehåller precis lagom av allt som definierar den svenska sommaren; svårtända engångsgrillar, fläckar man missat att smörja med solkräm, barfotatrampande på kottar och några fantastiska soldagar!

Ha det gott så hörs vi till hösten!

//ABE Partners