Med endast fyra lag kvar som slåss om EM-bucklan och våra nyfunna själsfränder Island utslagna, passar vi på att ta en liten paus och dels blicka tillbaka på de senaste veckornas viktigaste nyhetshändelser i domän- och varumärkesvärlden, men vi vill även skicka med er några goda råd för att undvika att sommaren ska innehålla otrevliga överraskningar.

Låt oss först börja med att gå igenom nyhetsflödet:

  • Farbror staten annekterar domännamn för att skydda folket från skiv- och filmbolagens kollektiva vrede, men är detta verkligen den bästa lösningen?
  • Det här med hamburgare kan vara krångligare än vad man tror. Dock kommer den som letar efter grilltips förmodligen bli besviken på den här posten.
  • Att Danmark ligger väldigt nära Sverige känner nog de flesta till, men nu är kopplingen länderna emellan ännu starkare när ABE Partners presenterar sin danska satsning IP Dots.
  • Vanligtvis ökar antalet registrerade domännamn, men i vissa fall kan man notera en nedgång. För den som gillar procentsatser och decimaler rekommenderas ett klick här.
  • Siffror har alltid haft en magisk dragningskraft på oss människor. Dessutom är det ju praktiskt att bara behöva använda en rad på tangentbordet. Har kineserna förstått något vi västerlänningar missat?

Solkräm, myggmedel och Resorb hjälper inte mot alla sommarproblem. I vissa fall krävs en hälsosam dos kunskap. Sommartider är en väldigt populär tid för bedragare. Den ordinarie personalen är på semester och tillfällig personal förväntas ratta skutan med samma vana handlag som de luttrade. Således det perfekta tillfället att skicka ut bluff-fakturor i hopp om att de ska slinka igenom av bara farten, eller att kapa en namnlik domän och skicka ut mail till ekonomiavdelningen i VD:ns namn och be om en snabb utbetalning. Vi vill därför be er att vara skeptiska och kritiska, och så där lite lagom griniga, även om solen skiner och ni ser fram emot dricka något svalkande vid grillen till kvällen.

Vi på ABE Partners kommer som vanligt att vara tillgängliga hela sommaren, och nås enklast via vårt växelnummer 040-30 28 00 eller support@abepartners.se! Vi avslutar givetvis med att önska er alla en riktigt skön sommar!